Paleo Gundel palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A csokiszószhoz:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit a kókuszvajon kívül betesszük a turmixgépbe és simára turmixoljuk. A végén az olvasztott kókuszvajat is hozzá csurgatjuk. Egy teflon serpenyőt az első palacsinta előtt kikenünk kókuszvajjal. (a többinél már nem kell) A massza nem olyan sűrű, mint a hagyományos palacsinta, sokkal hígabb. Amikor a serpenyő már felforrósodott, akkor egy merőkanál segítségével beleöntjük a masszát, közben forgatjuk a serpenyőt, hogy szépen elterüljön.
Amikor az egyik oldal megsült, átfordítjuk és pár pillanat alatt megsütjük a másik felét is. Így sütjük ki az összes palacsintát.
Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, elkeverjük az édesítővel, a reszelt narancshéjjal, és felöntjük annyi forró tejjel, hogy jó krémes legyen, de ne folyós. Aki szereti mazsolát is tehet bele.
A csokiöntet hozzávalóit egy kis fazékba tesszük és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Ahogy felolvadt a csoki, habverővel simára keverjük, majd pár percig alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. (Az édesítőt ízlés szerint lehet adagolni, én keserűbben szeretem, a gyerekeim viszont úgy nem ennék meg.)
A kisült palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, háromszögre hajtjuk, majd az öntettel meglocsolva tálaljuk.