Paleo marshmallow (pillecukor)
Hozzávalók:
A forgatáshoz:
|
|
Elkészítés:
A víz felében feloldjuk a zselatint és félretesszük. A tojásfehérjéket mixerrel elkezdjük felverni, amikor félkemény, kanalanként hozzáadjuk az édesítőt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, a citromlevet, a Steviát és kemény habbá verjük.
A maradék vizet felforraljuk, hozzáöntjük a zselatinhoz és addig keverjük, míg feloldódik.
A tojáshabot közepes fokozaton elkezdjük keverni, és nagyon lassú sugárban hozzá csurgatjuk a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még 3-5 percig keverjük, amíg jó krémes nem lesz.
Egy jénai tálat kibélelünk folpackkal, megszórjuk az őrölt kókuszreszelékkel és ebbe simítjuk bele a habot, aminek kanállal elegyengetjük a tetejét.
Lehet áfonyalével, vagy gyümölcslével színezni, a zselatinhoz használt víz egy részét gyümölcslére cserélésével.
A hab tetejét is megszórjuk a kókusszal és pár órára hűtőbe tesszük. Később kiborítjuk egy vágólapra, lehúzzuk róla a fóliát, felvágjuk és meghempergetjük kókuszban.
Lehet csokiba is mártani, úgy is finom. A nyers tojás miatt hűtőben kell tárolni, ahol 2-3 napig áll el.