Paleo sajt és sajtkrém
Hozzávalók:A sajtkrémhez:
A sajthoz:
|
|
Elkészítés:
A sajtkrémhez a mandulát először blansírozzuk. Forralt vízzel felöntjük, hagyjuk állni 5 percig, majd leszűrjük és kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból. A mandulát ezután vízben feltesszük főzni, kb. 15 percig, majd leszűrjük, food processzorba tesszük, a többi hozzávalóval együtt, kivéve a kókuszkrémet. Krémesre keverjük, megkóstoljuk ízesítjük, majd a kókuszkrémet csak úgy beleforgatjuk. Lezárt dobozkában a hűtőben tároljuk.
A sajthoz a kesudiót felöntjük vízzel, és lassú tűzön 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Betesszük a food processzorba, hozzáadjuk a sót, a fűszereket, ezeket ízlés szerint lehet adagolni, változtatni vagy elhagyni. Food processzor helyett turmix is jó hozzá. Egy kevés mandulatejet öntünk hozzá és addig járatjuk a gépet, míg teljesen pasztaszerű nem lesz. Hozzáöntjük a mandulatejet, a citromlevet, az ecetet és összeforraljuk.
Egy kevéset leveszünk belőle, ezzel simára keverjük a zselatint, majd hozzáöntjük az egészhez, és jól elkeverjük. Olíva olajjal kikent formába öntjük a masszát, és pár órára hűtőbe tesszük, ahol szépen megdermed.
Majd lezárt dobozban, hűtőszekrényben tároljuk.