Paleo tiramisu tekercs
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
A locsoláshoz:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat az édesítővel felverjük, ez legalább 10-12 percig tart, míg a térfogata meg nem nő kb. a háromszorosára. A száraz hozzávalókat elvegyítjük és óvatosan a felvert tojásba forgatjuk, majd sütőpapíros tepsire simítjuk a masszát. 180 fokos sütőben megsütjük, ez kb. 16-18 perc. Amikor kész, egy másik sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült és szorosan feltekerjük. Amíg hűlt, 2-3-szor ki és betekerjük, hogy töltésnél ne töredezzen majd.
A kókusztejet simára keverjük a keményítővel és a tojássárgával, majd vízgőz felett állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tápiókától picit nyúlós az egész, de ez nem baj mert a felvert kókuszkrémmel teljesen jó állagú krém lesz belőle. Félretesszük hűlni, majd a vaníliarúd kikapart magjait is belekeverjük.
A kókusztejhez hozzáadjuk édesítőt és kemény habbá verjük. (A kókuszkrémet én ki szoktam nyitni, egész éjjelre a hűtőbe teszem és akkor nagyon szép kemény habbá lehet verni.)
Összeforgatjuk a krémet és a habot. A piskótát egy szilikonos ecsettel megkenjük a forró kávéval, egyenletesen, de nem kell, hogy az egész szétázzon. Rákenjük a krémet és óvatosan, jó szorosan feltekerjük.
Pár órára a hűtőbe tesszük, de lehet egy egész éjjelre is, akkor lesz a legjobb. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral, és szeletelve kínáljuk.
Akinek nincs kedve tekergetni, csak süssön piskótát és tegye a krémet a tetejére, szórja meg kakaóporral és ugyanolyan finom lesz, vagy lehet pohárkrémet is készíteni belőle.