Palócleves II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágni.
Egy fazékba olajat önteni, és elkezdeni párolni a vöröshagymát.
Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadni a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket, és a fokhagymát is.
Így együtt párolni pár percig, majd megszórni pirospaprikával és felengedni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd félpuhára főzni.
Ekkor hozzáadni a zöldbabot is,(fagyasztott zöldbabból is készíthetjük) és tovább főzni.
Végül beletenni a kockára vágott krumplit, és puhára főzni.
Közben a tejfölt simára keverni a liszttel.
Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatni a levesbe.
Jól kiforralni és pár percig még főzni.