Panírozott pulykafasírt sültkrumplival zöldségekkel
Hozzávalók:A fasírthoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A zsemlét tejbe áztatom. A krumplikat előfőzöm. A mexikói saláta alapot kevés olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, megpárolom.
A krumplikat egy serpenyőbe rakom, öntök rá olajat, fűszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfűleveleket, megsütöm.
A hagymákat darabolom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem, beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a darált húst, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fűszereket, majd alaposan összekeverem.
A fasírt masszáját egy kb 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom,(megforgatom kukoricadarában) és mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.
A fasírtot, a sülkrumplival és a párolt zöldséggel tálalom.A tányért koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel díszítem.