Főoldal / Szárnyas Ételek / Panírozott pulykafasírt sültkrumplival zöldségekkel

Panírozott pulykafasírt sültkrumplival zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Panírozott pulykafasírt sültkrumplival zöldségekkel

Panírozott pulykafasírt sültkrumplival zöldségekkel

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 0,5 db zsemle
  • tej
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db tojás
  • 1 szál petrezselyem
  • kukoricadara

A körethez:

  • 4 db közepes újkrumpli
  • őrölt fekete bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 15 dkg mexikói saláta
  • őrölt fekete bors
  • koktélparadicsom
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatom. A krumplikat előfőzöm. A mexikói saláta alapot kevés olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, megpárolom.

A krumplikat egy serpenyőbe rakom, öntök rá olajat, fűszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfűleveleket, megsütöm.

A hagymákat darabolom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem, beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a darált húst, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fűszereket, majd alaposan összekeverem.

A fasírt masszáját egy kb 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom,(megforgatom kukoricadarában) és mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.

A fasírtot, a sülkrumplival és a párolt zöldséggel tálalom.A tányért koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére