Főoldal / Hal ételek / Papírcsónakban sült lazac párolt zöldségekkel

Papírcsónakban sült lazac párolt zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Papírcsónakban sült lazac párolt zöldségekkel

Papírcsónakban sült lazac párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál paszternák
  • 1 nagy vöröshagyma
  • színes bors
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • 1/2 dl fehérbor
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Először a lazac mindkét oldalát sózni, megszórni színes borssal és citromlével, majd kicsit állni hagyni. Közben előlehet készíteni a zöldségeket.

A zöldségeket jól megmosni és megpucolni, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágni.

Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd elkezdeni párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadni a paszternákot, majd a sárgarépát és jól összekeverni. közben ízlés szerint fűszerezni, végül pedig beletenni a cukkinit is.

Szintén jól összekeverni, majd hozzáönteni a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpárolni.

Nagyobb darab sütőpapírt vágni, és a közepére ráhelyezni az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tenni a halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspriccelni, majd a papír két végét felhajtani és jól összecsavarni, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk a papírcsónakban vagy áthelyezhetjük egy tányérra.

Papírcsónakban sült lazac párolt zöldségekkel 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére