Főoldal / Egytálételek / Paprikás burgonya kolbásszal

Paprikás burgonya kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás burgonya kolbásszal

Paprikás burgonya kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál paraszt vagy lángolt kolbász
  • 2 kk pirospaprika

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 3 ek finom liszt
  • csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra a szalonnát kis kockákra a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb 20 percig főzzük.

A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk.

Beletesszük a kolbászt és 10 percig együtt főzzük.

Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére