Paprikás krumpli Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
A galuskához:
|
|
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk.
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd megsózzuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük addig, míg a hagyma szét nem fő.
Közben feldaraboljuk a virslit és a kolbászt.
A krumplit is a fazékba tesszük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ellenőrizzük az ételünk sósságát! A krumpli sok sót vesz fel, így ne ijedjünk meg, ha kicsit sósabbnak tűnik az étel.
Adjuk hozzá a virslit, és a kolbászt. Addig főzzük, míg a krumpli nem fő szét. Ezalatt lisztből, tojásból, csipet sóból, kevés vízzel galuskát keverünk ki, majd beleszaggatjuk a krumplipaprikásba.
Végül a zöldborsó konzervvel dúsítjuk, és tesszük még ízletesebbé az ételünket.
Ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.