Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó
Hozzávalók:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Alaposan összekeverjük a darált hússal, majd a többi hozzávalóval. Vizes kézzel, golflabdánál egy kicsit kisebb golyókat formázunk belőle.
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kikenjük olívaolajjal, és elrendezzük rajta a húsgolyókat.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt előpirítjuk.(ez elhagyható, de szerintem jót tesz a hús ízének egy kis pirítás)
A paradicsomszószt egy lábosba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és lassú tűzön felforraljuk.
Az elősütött húsgolyókat áttesszük a szószba (ha a tepsiben van maradék húslé, vagy pirult rész, azt is kanalazzuk ki a paradicsomszószba), és lassú tűzön további 20-30 percig forraljuk.
Tálaláskor a friss bazsalikom, illetve kevés parmezánsajt igen jót tesz neki.
Jó étvágyat kívánok!
Tápanyagtartalom:
Húsgolyó / db: 90 kcal, 0 gr szénhidrát, 6 gr zsír, 8 gr fehérje //
Paradicsomszósz / dl : 36 kcal, 7 gr szénhidrát, 1 gr zsír, 1 gr fehérje