Főoldal / Birka / Marha / Paradicsomos húsgombócok spagettivel

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Paradicsomos húsgombócok spagettivel

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

Hozzávalók:

A húsgombócokhoz:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1/2 kg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. só
  • bors
  • zöldfűszer (kakukkfű, majoranna, oregano,)
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. zsemlemorzsa

A szószhoz:

  • 1 ek. étolaj
  • 1,5  liter passata (passzírozott paradicsom)
  • 2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 4-5 db bazsalikom levél
  • bors

A körethez:

  • 25 dkg spagetti tészta

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
  • bazsalikom levél
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát a tojásokat a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk. Kb. 2,5- 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük míg elkészítjük a paradicsomszószt.

Egy mélyebb lábosban az olajon pár pillanat alatt megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát majd felöntjük a passataval. Ízesítjük cukorral és 2-3 db bazsalikom levéllel. 10 percig főzzük, félrehúzzuk, kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsünk utána.

Egyenként hozzáadjuk a húsgolyókat, lefedjük, majd alacsony lángon 20 percig főzzük. Ekkor egy húsgolyót kiveszünk, kettévágjuk és megnézzük, hogy átfőtt e. Ha igen, a lábost lehúzzuk a tűzről és kifőzzük a tésztát,

A paradicsomos húsgombócokat a spagettivel és ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.

Paradicsomos húsgombócok spagettivel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére