Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos krumplifőzelék

Paradicsomos krumplifőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos krumplifőzelék

Paradicsomos krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg paradicsom püré
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál zsír
  • 10 dkg zeller
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db vöröshagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számított, kb. húsz perc alatt.
Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e.

A zsírból és lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyem zöldet és a kristálycukrot.

Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott főtt burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.

Ízlés szerinti feltéttel vagy magában is kínálhatjuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére