Paradicsomos krumplifőzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számított, kb. húsz perc alatt.
Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e.
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyem zöldet és a kristálycukrot.
Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott főtt burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.
Ízlés szerinti feltéttel vagy magában is kínálhatjuk.