Paradicsomos sült oldalas
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket megmossuk, szárazra töröljük majd sózzuk, borsozzuk.
Egy lábosban felhevítjük az olajat, majd pirosra sütjük benne az oldalasok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt vöröshagymát majd 1-2 deci vízzel felöntjük, letakarjuk és puhára pároljuk a húst.
A paprikát, a paradicsomot kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk az oldalashoz.
Amikor már eléggé puha a hús felöntjük a sűrített paradicsommal és tovább főzzük alacsony lángon. Ízlés szerint egy kevés cukrot adunk hozzá.
Amikor a hús már teljesen megpuhult és jó kis szaftja van, az étel elkészült.
Köretként főtt burgonyát készítünk mellé.