Főoldal / Sertés ételek / Parasztebéd

Parasztebéd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parasztebéd

Parasztebéd

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb egybe
  • hazai füstölt kolbász, fél szál
  • 20 dkg hazai füstölt szalonna
  • fél cs aszalt szilva
  • paprikakrém
  • 3 db natúr kockasajt
  • só, bors
  • hímzőfonal

Köret

  • 1 kg burgonya
  • 1 tejföl
  • 3 ek vaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.
Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.

A kolbászt 3 felé vágjuk, és minden vájatba teszünk egyet.
A kocka sajtot kibontjuk, és a húst bekenjük vele.
Hímzőfonallal szorosan összekötjük.

Tepsibe tesszük, felöntjük félig vízzel, és lefedve megfőzzük.
Ha megfőtt a hús, leöntjük róla vizet, és kevés olajon tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.

A szalonnát vékonyra vágjuk, és bevagdossuk, és csak a hús mellé tesszük.
A húst pirulásig sűrűn öntözzük a szalonna zsírjával.

Legvégén levágjuk róla a fonalat.

Tipp / megjegyzés:
Vasárnapi ebédnek kitűnő.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére