Parasztebéd
Hozzávalók:
Köret
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.
Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.
A kolbászt 3 felé vágjuk, és minden vájatba teszünk egyet.
A kocka sajtot kibontjuk, és a húst bekenjük vele.
Hímzőfonallal szorosan összekötjük.
Tepsibe tesszük, felöntjük félig vízzel, és lefedve megfőzzük.
Ha megfőtt a hús, leöntjük róla vizet, és kevés olajon tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.
A szalonnát vékonyra vágjuk, és bevagdossuk, és csak a hús mellé tesszük.
A húst pirulásig sűrűn öntözzük a szalonna zsírjával.
Legvégén levágjuk róla a fonalat.
Tipp / megjegyzés:
Vasárnapi ebédnek kitűnő.