Párizsi krémmel töltött piskóta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk.
A tejszínt és a vajat egy lábosban alacsony lángon felmelegítjük. Mikor gyöngyözni kezd levesszük a lángról, és beletördeljük a csokit. Hagyjuk elolvadni és jól összekeverjük.
A még langyos krémmel összetöltjük a piskótalapokat.
A csokit vízgőz felett 2 ek. olajjal megolvasztjuk, és a csokimázat a sütemény tetejére öntjük.Tetszés szerint marcipán virágokkal díszítjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A marcipánt színezhetjük is tetszés szerint.