Főoldal / Desszertek / Párizsi krémmel töltött piskóta

Párizsi krémmel töltött piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Párizsi krémmel töltött piskóta

Párizsi krémmel töltött piskóta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg csoki
  • 25 dkg vaj
  • 250 ml tejszín

A díszítés:

  • 1 tábla csoki
  • marcipán virágok
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk.

A tejszínt és a vajat egy lábosban alacsony lángon felmelegítjük. Mikor gyöngyözni kezd levesszük a lángról, és beletördeljük a csokit. Hagyjuk elolvadni és jól összekeverjük.

A még langyos krémmel összetöltjük a piskótalapokat.

A csokit vízgőz felett 2 ek. olajjal megolvasztjuk, és a csokimázat a sütemény tetejére öntjük.Tetszés szerint marcipán virágokkal díszítjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A marcipánt színezhetjük is tetszés szerint.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére