Párolt marhasült
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A marhahúst szeletekre vágom sózom,borsozom majd lisztbe mártom.
A forró zsírban gyorsan elősütöm.
A zöldségeket megmosom megtisztítom és karikákra szeletelem.
A hús sült zsírján egy kanál cukrot megpirítok, hozzáadom a felszeletelt hagymát, a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát. Az egészet tovább pirítom.
Hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket és barnára pirítom.
Vízzel felengedem, sózom, és hozzáadom a vörösbort. Fedő alatt puhára párolom.
Amikor a hús kb. másfél óra múlva megfőtt kiszedem a mártásból. Botmixerrel a zöldséges mártást pürésítem.
A húst visszateszem, és egyet forralok rajta.
Burgonyakrokettel tálaltam.