Pástétom kosárkák
Hozzávalók:A kosárkákhoz:
A töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
A burgonyát a liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
A tésztát, lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.
A kosárkák szélét reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőpapírral bélelt(vagy kivajazott) tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. (kb.8 db kosárka lesz belőle)
Töltetlenül, száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük. Ez lesz a kosárkák fedele.
Elkészítjük a tölteléket.
A csirkemellet kockákra vágjuk. Olajon megsütjük, ízesítjük borssal, sóval, paprikakrémmel és zúzott fokhagymával.
Tejföllel összeturmixoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.
A vegyes zöldséget kevés vajon megpároljuk.
A tölteléket a kosárkák közepébe rakjuk, majd a tetejét a párolt zöldségekkel megszórjuk. A tetejét rátéve még melegen kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ebédre, vacsorára, és vendégvárásra is bátran ajánlom.
Tölthetjük kedvünk szerint.