Főoldal / Tészta ételek / Pástétom kosárkák

Pástétom kosárkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pástétom kosárkák

Pástétom kosárkák

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk. só
  • 10 dkg reszelt sajt

A töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 mk. paprikakrém
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 3 ek. tejföl
  • 20 dkg vegyes zöldség
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
A burgonyát a liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.

A tésztát, lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.

A kosárkák szélét reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőpapírral bélelt(vagy kivajazott) tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. (kb.8 db kosárka lesz belőle)
Töltetlenül, száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.

A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük. Ez lesz a kosárkák fedele.

Elkészítjük a tölteléket.
A csirkemellet kockákra vágjuk. Olajon megsütjük, ízesítjük borssal, sóval, paprikakrémmel és zúzott fokhagymával.
Tejföllel összeturmixoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

A vegyes zöldséget kevés vajon megpároljuk.

A tölteléket a kosárkák közepébe rakjuk, majd a tetejét a párolt zöldségekkel megszórjuk. A tetejét rátéve még melegen kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ebédre, vacsorára, és vendégvárásra is bátran ajánlom.
Tölthetjük kedvünk szerint.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére