Főoldal / Egytálételek / Pásztor tarhonya felturbózva

Pásztor tarhonya felturbózva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pásztor tarhonya felturbózva

Pásztor tarhonya felturbózva

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1/2 kg tarhonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük.

A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset.

Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

Bográcsban elkészítve legfinomabb!

Jó étvágyat kívánok!

Pásztor tarhonya felturbózva 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére