Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pataki tálat előző nap beáztatjuk. (de minimum pár órával a használat előtt)
A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk.
Előző este beáztatott Pataki tálból kiöntjük a vizet és bele öntjük az olajat, és az elkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kézzel összekeverjük.
A combokat több helyen bevágjuk és a zöldségekre fektetjük. Ízlés szerint bedörzsöljük a mustárral és a fűszerekkel, majd ráhelyezzük a bevagdosott szalonnaszeleteket.
Rátesszük a tál tetejét és betesszük a még hideg sütőbe.Bekapcsoljuk, és 170fokon addig sütjük, amíg a combok megpuhulnak. Ekkor levesszük a tál tetejét, és addig pirítjuk, míg a combok picit megpirulnak.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
A tálat előző este be kell áztatni, és csak hideg sütőbe lehet betenni,vagyis a sütővel együtt szabad felmelegednie. Ha kivesszük fa deszkára tegyük, ne hideg tartóra mert megrepedhet.
Beküldő: Maja