Pecsenye kacsa bécsi burgonyával és karamellizált szilvával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott megtisztított kacsát befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, sóval, borssal, fokhagymával, majorannával ízlés szerint.
Tepsibe tesszük, a hasát kibéleljük egy almával, pár fokhagymagerezddel, és egy csokor petrezselyemmel. Meglocsoljuk egy kis olajjal
Majd betesszük a sütőbe. (140-150?C fokon a kacsa méretétől függően 1-2 óráig sütjük)
A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és lereszeljük almareszelővel.
A vöröshagymát megpucoljuk , apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt burgonyát sóval borssal ízesítjük elkeverjük és levesszük a tűzről.
A cukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg fahéjjal elkevert szilvát,és kb 10 percig főzzük. Fahéjjal, cukorral utána ízesítünk.
Az elkészítési idő nem tartalmazza a kacsa sütési idejét!