Főoldal / Szárnyas Ételek / Pecsenye kacsa bécsi burgonyával és karamellizált szilvával

Pecsenye kacsa bécsi burgonyával és karamellizált szilvával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pecsenye kacsa bécsi burgonyával és karamellizált szilvával

Pecsenye kacsa bécsi burgonyával

 

Hozzávalók:

  • 1 kacsa
  • 50 dkg burgonya
  • 5 fej vöröshagyma
  • 30 dkg szilva
  • fahéj
  • 3-4ek cukor
  • 1 nagy alma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • Só,bors,fűszerek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A megmosott megtisztított kacsát befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, sóval, borssal, fokhagymával, majorannával ízlés szerint.
Tepsibe tesszük, a hasát kibéleljük egy almával, pár fokhagymagerezddel, és egy csokor petrezselyemmel. Meglocsoljuk egy kis olajjal
Majd betesszük a sütőbe. (140-150?C fokon a kacsa méretétől függően 1-2 óráig sütjük)

A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és lereszeljük almareszelővel.
A vöröshagymát megpucoljuk , apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt burgonyát sóval borssal ízesítjük elkeverjük és levesszük a tűzről.

A cukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg fahéjjal elkevert szilvát,és kb 10 percig főzzük. Fahéjjal, cukorral utána ízesítünk.

Az elkészítési idő nem tartalmazza  a kacsa sütési idejét!

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére