Pestókrémes csirkemell, fokhagymás pirított édesburgonyával – paleo
Hozzávalók:
A pesto szószhoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A reszelt hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk és magas lángon kevergetve pirítsuk meg.
A szósz hozzávalóit tegyük a turmixgépbe és keverjük teljesen simára. A fenyőmag elég drága, de használhatunk kesudiót is helyette. (Ha nem szereted a kókuszkrémet sós ételekben, akkor használj helyette totukrémet.)
A szószt öntsük a megpirított csirkére, keverjük össze, forraljuk fel, és szükség szerint ízesítsünk utána.
Az édesburgonyákat hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra és enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük elő. (Én külön adagokban készítettem el a három színt.)
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és magas lángon megpirítjuk. A csirkét a színes burgonya körettel kínáljuk.