Pihe-puha túrógombóc
Hozzávalók:
A hempergetéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az áttört túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az étolajat, a tojást és végül a 2 evőkanál zsemlemorzsát. (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be).
Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle és egy tálcára sorakoztatjuk.
Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük a gombócokat.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg zsemlemorzsát, arany barnára pirítjuk rajta. A gombócokat leszűrjük, és azonnal megforgatjuk az arany színű panír morzsában.
Tálaláskor vaníliás porcukros, tejfölt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!