Pihe-puha túrós
Hozzávalók:(30×26 cm-es tepsihez) A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk. A puha margarint a tojássárgájával habosra keverjük. A felfuttatott élesztőt a maradék cukrot és a lisztet hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A másikat is kinyújtjuk, de még a deszkán hagyjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott kaprot, és a búzadarát. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A tölteléket a tepsiben várakozó tésztára öntjük ás elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott tésztával. és 1 órát így pihentetjük . (eredeti recept 3 órát írt,de én nem pihentettem annyit,mert kezdett levet ereszteni)
Pihentetés után tetejét tojássárgájával lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Nagyon finom puha a tésztája.