Pillekönnyű grízes túrós kevert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját,és a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz. Tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt és a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá amivel krémesre elkeverjük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát bele öntjük és elsimítjuk.
190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, amikor a a tetejének egy kis aranybarna színe lesz.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeletelve kínáljuk.