Pingvin kunyhó
Hozzávalók:A fasírthoz:
A krumplipüréhez:
A pingvinekhez:
|
|
Elkészítés:
Zsemléket vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlével együtt. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet, 1 evőkanál zsemlemorzsát, és jó alaposan kidolgozzuk.
Nagyobb gombócot formázunk belőle, és egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. Meghintjük zsemlemorzsával, és készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
Amikor a fasírt megsült, egy tálba vagy egy tálcára helyezzük.
Befedjük krumplipürével, és késsel bekockázzuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
Egész olajbogyó lesz a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya. Sárgarépa cikkekből készül a talpuk és a csőrük.