Főoldal / Sertés ételek / Pingvin kunyhó

Pingvin kunyhó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pingvin kunyhó

Pingvin kunyhó

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 ek. napraforgó olaj

A krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

A pingvinekhez:

  • 3 db tojás
  • 1/4 db közepes sárgarépa
  • 6 db fekete olajbogyó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Zsemléket vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlével együtt. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet, 1 evőkanál zsemlemorzsát, és jó alaposan kidolgozzuk.
Nagyobb gombócot formázunk belőle, és egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. Meghintjük zsemlemorzsával, és készre sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
Amikor a fasírt megsült, egy tálba vagy egy tálcára helyezzük.
Befedjük krumplipürével, és késsel bekockázzuk.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
Egész olajbogyó lesz a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya. Sárgarépa cikkekből készül a talpuk és a csőrük.

Értékeld a receptet

Salamon Csilla (5 Recept)

Szeretek sütni-főzni,kimondottan kreatív ételeket.


Szólj hozzá!

A lap tetejére