Főoldal / Egytálételek / Pirított padlizsán curryvel

Pirított padlizsán curryvel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pirított padlizsán curryvel

Pirított padlizsán curryvel

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 csipetnyi kurkuma
  • 1+1 evőkanál olaj
  • 2 db apróra vöröshagyma
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 db hegyes csípőspaprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 cm-es fahéjrúd
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál összezúzott mustármag
  • 2 ek. borecet
  • 2 teáskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál currypor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A padlizsánt héjastól 5 cm-es csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát, a zeller zöldet és a csípőspaprikát külön-külön felaprítjuk.

A kurkumával és a sóval összekevert padlizsándarabokat wokban 1 evőkanál olajon pirosra sütjük, majd kivesszük.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, a padlizsán és a curry kivételével a többi hozzávalót hozzáadjuk és puhára pároljuk úgy, hogy leve ne maradjon.
Hozzáadjuk a curryt és a padlizsánt, és teljesen szárazra pároljuk.

Tálalásig melegen tartjuk.

Tipp / megjegyzés:
Nem teljesen autentikus, mert én nem bő olajban sütöm a padlizsánt, hanem kevés olajban, wokban pirítom meg.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére