Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Piskóta tallér otthon készítve

Piskóta tallér otthon készítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskóta tallér otthon készítve

Piskóta tallér otthon készítve

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg puha ráma
  • citrom héj + kevés leve
  • 25 dkg liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a citromhéjat és levet, majd a lisztet, és robotgéppel jól kikeverjük.

Nyomózsákba tesszük.

A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, majd a nyomózsákból kis halmokat nyomunk, és vizes kézzel kicsit ellapítjuk.

Előmelegített sütőben takarék lángon süssük, mert hamar megsül.

Ha az alja enyhén barnás színű szedjük ki, mert elkészült.

Tipp / megjegyzés:
Egy ilyen adagból kb. 90 db jön ki, gazdaságos, és dobozva téve sokáig eláll.
a korongokat akár lekvárral is összeragaszthatjuk és a tetejét megcifrázhatjuk olvasztott csokoládéval.

Piskóta tallér otthon készítve 4.00/5 (4 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére