Piskótás rétes
Hozzávalók:
A piskótához:
|
|
Elkészítés:
A 10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást, és az ecetet összegyúrunk, majd kisodorjuk.
A margarint megolvasztjuk, hozzáadunk 5 kanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük.
4 egyenlő részre vágjuk és fél órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a piskótát.
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport.
A rétes tésztákat egyenként kinyújtjuk, és 3 kanál piskótát elsimítunk rajta. Meggyel megszórjuk és feltekerjük.
Tojással megkenjük a tetejét.
Sütőpapíros tepsin megsütjük. (180 fokon kb. 25-35 perc alatt)
Nagyon finom. Kicsit töményebb mint a hagyományos rétes de nagyon finom.