Főoldal / Desszertek / Piskótás rétes

Piskótás rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskótás rétes

Piskótás rétes

Hozzávalók:

  • 15 kanál liszt
  • 15 deka margarin
  • másfél deci tejföl
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 kk kanál citromlé, vagy ecet
  • 1 tojás a kenéshez

A piskótához:

  • 4 egész tojás nem választom szét
  • 20 deka cukor
  • 20 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 4 ek kanál víz
  • Töltelék bármilyen gyümölcs lehet
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást, és az ecetet összegyúrunk, majd kisodorjuk.

A margarint megolvasztjuk, hozzáadunk 5 kanál lisztet,  ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük.
4 egyenlő részre vágjuk és fél órát pihentetjük.

Addig elkészítjük a piskótát.
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport.

A rétes tésztákat egyenként kinyújtjuk, és  3 kanál piskótát elsimítunk rajta. Meggyel megszórjuk és feltekerjük.
Tojással megkenjük a tetejét.

Sütőpapíros tepsin megsütjük. (180 fokon kb. 25-35 perc alatt)

Nagyon finom. Kicsit töményebb mint a hagyományos rétes de nagyon finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére