Főoldal / Desszertek / Pisztáciás kávé varázs

Pisztáciás kávé varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás kávé varázs

Pisztáciás kávé varázs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 nagy kanál kristálycukor
  • 8 nagy kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg sótlan pisztácia

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 doboz mascarpone (250g)
  • fél kocka ráma
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla torta bevonó (100g)
  • 1 dl erős kávé
  • 4 kanál olaj
  • 4 kanál cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és a darált pisztáciát. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük. Legvégül kanalanként beletesszük a 8 kanál lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 20-25 perc, de ez a tepsi méretétől is függ.

A puha margarint kihabosítjuk a  porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a mascarponet. Alaposan kikeverjük a  krémet.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

Egy lábasban összemelegítjük a tetejére való máz hozzávalót, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1 óra hosszára, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére