Pizzáscsiga
Hozzávalók:
A paradicsomszószhoz:
A töltelékbe :
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztóprogramot. Ha leáll a gép, kikapcsoljuk, és 30-35 percig hagyjuk kelni.
Elkészítjük a paradicsomszószt.
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot, ízlés szerint sóval borssal cukorral, oreganoval és bazsalikommal ízesítjük.
Pár perc alatt összefőzzük,majd a tűzről levéve kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,és fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a pizzaszósszal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelékbe szánt finomságokat és a sajtot.
Feltekerjük mint egy bejglit, majd 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságra elhelyezzük a csigákat, és letakarva még 20-30 percig kelni hagyjuk.
180-200fokos sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.