Főoldal / Kelt tészták / Pizzatekercs

Pizzatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizzatekercs

Pizzatekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek lágy vaj
  • fél cs élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kis tubus pizzakrém
  • 20 dkg párizsi
  • szezámmag
  • 1 kk cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci meleg tejben, amiben elkevertük a cukrot, duplájára kelesztjük.

A lisztbe beletesszük a tojást, sót, vajat, a felfutatott élesztőt és a langyos tejet, lágy gyúrható tésztát kapunk. A tésztának nem szabad ragadni a műanyag edényhez, ha ragad, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.

Meleg helyen duplájára dagasztjuk a tésztát.
Ha kész, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a pizzakrémmel, rávagdossuk a párizsit, feltekerjük, és szeletekre vágjuk.

Megszórjuk szezámmaggal, előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tehetünk bele bármilyen szalámit is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére