Póréhagyma leves csirkével – paleo
Hozzávalók:
A tálaláshoz: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
Egy vastagfalú fazékban forrósítsuk fel a zsiradékot. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg a zsírban. Szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.
Az apróra vágott hagymát és a póréhagymát dinszteljük meg, közben kevergessük, mert a póréhagyma gyorsan odaég. Adjuk hozzá a zellert, öntsük fel vízzel, vagy ha van zöldség vagy hús alaplevünk akkor azzal. Sózzuk, borsozzuk és lassú lángon lefedve főzzük puhára, kb. fél óra alatt. A végén tegyük bele a pirított csirkét, a zöld fűszereket és forraljuk át.
Szükség szerint még ízesíthetünk rajta. Ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatunk hozzá. A tejfölt bele is keverhetjük vagy mindenki tálaláskor tesz a tányérjába.