Praliné szelet
Hozzávalók:A fehér tészta:
A kakaós tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást cukorral kihabosítom.
A lisztet és a sütőport összekeverem és hozzá szitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába.
Ugyan úgy járok a kakaós tésztával is, de ott hozzáadom a kakaót is. A tésztákat elfelezzük és 23×29 cm-es tepsin 180 fokon kettő fehér és kettő kakaós lapot sütök belőle.
A lapok 10-10 perc alatt megsülnek.
Elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverem a pudingokat és sűrű masszát főzök belőle. Hagyom egy kicsit hűlni és még meleg pudingba belekeverem a cukrot, az aromát és a vajat.
Majd a krémbe beleteszem az olvasztott csokit ás robotgéppel kihabosítom a krémet.
A krémet 2 részre osztom és berakom a hűtőbe hűlni.
A barna lapot lekenem forró baracklekvárral.
A lekvárra rákenem a krém első felét.
A krémre ráteszem a fehér lapot és újból rákenem a forró lekvárt.
A lekvárra rárakom a fehér lapot és rákenem a krém másik felével. Majd befedem a barna lappal. Egy éjszakára berakom a hűtőbe.
A bevonáshoz valókat vízgőz felett felolvasztom, majd gőzről levéve simára keverem.
A tészta tetejét lekenem lekvárral és rásimítom a csokoládémázat.
Ha a máz is megdermedt, forró késsel szeletelem.
Jó étvágyat kívánok!