A pudingok királynője
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy edénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukor felét, a narancs reszelt héját és a vaníliarudakat is a magjai nélkül. Felmelegítjük, de nem kell felforralni.
A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük egy hőálló tálban, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet. Belekeverjük az édes morzsát (vagy zsemlemorzsát) és a vanília magjait is. A masszát egy kivajazott jénaiba öntjük és 15 percre félre tesszük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, majd amikor bemelegedett betesszük a jénait 20-25 percre. Ezután kivesszük, félretesszük hűlni, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.
A tojásfehérjéket egy pici sóval elkezdjük felverni, majd amikor félkemény, lassan hozzáadagoljuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
A jénaiban a felfújt tetejét megkenjük a narancslekvárral és a tojáshabot egy habzsákból a tetejére nyomjuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre.
Langyosan szépen lehet szeletelni. Nagyon finom és könnyed desszert.