Puha mézeskalács
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük. Én eleinte robotgéppel, aztán kézzel gyúrom, ha szükséges adok hozzá még egy kis lisztet, hogy ne a tenyeremen kössön ki az egész:)
Egy nagy cipót formázunk belőle betekerjük folpackba és kitesszük a hidegre pihenni, vagy erkély híján a hűtőbe.
10-15 perc után a tésztát ketté vagy három részre osztjuk, (bár kinek mekkora a helye a konyhapulton) és kinyújtjuk 3mm vastagra.
A süteményeket kiszúrjuk tetszőleges formákra.
Ha dióval, mandulával díszítjük azt tehetjük sütés előtt, de a cukormázzal várjunk a sütés utánig!
A jó meleg 200 fokos sütőben 2-3 perc alatt szépen megsül.
A cukormáz receptje:
1 tojásfehérjét felverünk nagyon kemény habbá, miközben fokozatosan hozzáadunk 25-20 dkg porcukrot. Nagyon sokáig, türelmesen keverjük.
Töltsük zacskóba a mázat, vágjuk ki a csücskét, és indulhat a művészet. Vonjunk be mindenkit a családban, úgy jobban telik az idő:).
Kívánok szép ünnepet és kellemes készülődést!