Puliszka torta
Hozzávalók:Puliszkához:
Töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A kukorica darát egy két literes lábosba öntjük, hozzá adjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet, jól elkeverjük, és teljes gáz lángon 15 perc alatt fél kemény sűrűségűre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.
Apróra vágott szalonnát 1 evőkanál zsírral megpirítjuk, takarék lángon majd félre tesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük vékonyra.
Juh-túrót,és a tehén túrót össze keverjük,és félre tesszük.
Majd a jénai tálat kissé megkenjük a szalonnás zsírral, és ebbe egy réteg puliszka masszát simítunk, erre 3 evőkanál tejfölt egyenletesen rákenünk, a túrónak a felét rászórjuk, majd a kisült szalonna felét rátesszük, aztán pedig a felszeletelt vöröshagymát egyenletesen elosztjuk rajta.
Megint puliszka masszát simítunk rá, és ahogy az előbb tettük, ugyan úgy járunk el.
Végül a maradék puliszka masszát rá simítjuk, megkenjük tejföllel, egy kevés szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
Elő melegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással, 40 perc alatt készre sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni majd mint a tortát felszeleteljük.
1 paradicsomot vékony cikkekre vágunk, és azzal díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Lehet tejföllel, uborkával, vagy ahogy elkészült natúran fogyasztani.