Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az agyagedényt hideg vízbe áztatjuk legalább 45 percig. Közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellett hosszan és mélyen bevágjuk mindkét oldalán. Megsózzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna egyharmadát felkockázzuk. A bevágásokba teszünk szalonnát és vékony szeletekre vágott fokhagymát.
A spékelt húsokat beletesszük az agyagedénybe. Mellé szórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket és rákarikázzuk a vöröshagymát is. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rárakjuk a húsra. 1 dl vizet öntünk alá. Rátesszük a tetejét és hideg sütőbe tesszük.
200 fokon sütjük 50 percig, majd levesszük a tetejét és ropogósra sütjük a szalonnát.