Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykahere
  • 30 dkg lecsó
  • 1 evőkanál só
  • 15 szem egész bors
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 0,5 fej fokhagyma
  • 1 púpos teáskanál őrölt köménymag
  • 1 púpos evőkanál morzsolt majoranna
  • 0,5 csokor petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A heréket sós vízben 10-15 percig előfőzzük.
Ha langyosra hűlt, leszűrjük, és ízlés szerinti méretre daraboljuk.

Három dl lecsóhoz, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a heréket, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, őrölt paprikával és összekeverjük.
A szemes borsot megtörjük és szintén hozzáadjuk.

Újból összekeverjük és 30 percig, lefedve, közepes lángon pároljuk.

Tálaláskor, frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg és ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Mentés


Szólj hozzá!

A lap tetejére