Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykahere
  • 30 dkg lecsó
  • 1 evőkanál só
  • 15 szem egész bors
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 0,5 fej fokhagyma
  • 1 púpos teáskanál őrölt köménymag
  • 1 púpos evőkanál morzsolt majoranna
  • 0,5 csokor petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A heréket sós vízben 10-15 percig előfőzzük.
Ha langyosra hűlt, leszűrjük, és ízlés szerinti méretre daraboljuk.

Három dl lecsóhoz, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a heréket, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, őrölt paprikával és összekeverjük.
A szemes borsot megtörjük és szintén hozzáadjuk.

Újból összekeverjük és 30 percig, lefedve, közepes lángon pároljuk.

Tálaláskor, frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg és ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Pulykahere pörkölt 3.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére