Főoldal / Levesek / Pulykaraguleves tárkonyosan

Pulykaraguleves tárkonyosan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykaraguleves tárkonyosan

Pulykaraguleves tárkonyosan

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felső comb filé
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 1 marék zöldborsó
  • 200 ml főzőtejszín (20%-os)
  • bors
  • kevés tárkony
  • 4 marék levestészta (eperlevél)
  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulykacombot kisebb kocákra vágjuk. A hagymát lereszeljük, a fokhagymát szétnyomjuk. A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágjuk.

A húsdarabokat kevés étolajon megpirítjuk addig, míg kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beletesszük, a reszelt hagymát, és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük addig amíg a hús félig megpuhul.

Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is. Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverjük a főzőtejszínnel, belerakjuk a levestésztát, és ismét felforraljuk.

Bőséges ebéd, ami akár egytálételként is fogyasztható.

Mentés

Mentés

Mentés

Pulykaraguleves tárkonyosan 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére