Puncs szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A középső réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Három részre osztjuk úgy, hogy 2 vékony 1 vastag lapot tudjunk belőle nyújtani.
A kinyújtott lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezen külön-külön megsütjük.
A vastag lapot összetörjük és vaníliás forró tejjel megöntözzük, de csak annyival amit a tészta magába szív.
A rum aromát, 1 evőkanál kakaóval, 2 evőkanál baracklekvárral összekeverjük és az összetört laphoz adjuk. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és a masszába keverjük.
A két vékony lap közé töltjük a masszát.
A puncspudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a puha margarint.
A puncsos krémet a sütemény tetejére simítjuk.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Beküldő: Maja