Főoldal / Desszertek / Rádió krémes

Rádió krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rádió krémes

Rádió krémes

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 ek.  víz
  • 30dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

A barna lapokhoz:

  • 30 deka liszt
  • 10 deka vaj
  • 5 deka porcukor
  • 1 kávés kanál szalalkáli
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 2 deci tej

Krém hozzávalói:

  • 3 kanál liszt
  • fél liter tej
  • 15 deka vaj
  • 15 deka porcukor

A tetejére:

  • 20 deka porcukor
  • 2 ek. víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
20×24 cm es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.

A csokis tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. (szintén 20×24 cm-es lapokat)

A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és tűzhelyen állandó keverés mellett besűrítjük. Majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt péppel simára kikeverjük.

A lapokat a krémmel megkenjük.Alulra és felülre csokis lap kerül, középre piskóta.

A tetejére cukormázat készítünk.
A porcukorhoz adunk 2 evőkanál vizet, és addig keverjük amíg sűrű cukormázat kapunk. A tészta tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük.

Másnap szeletelhető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére