Rádió krémes
Hozzávalók:A piskótához:
A barna lapokhoz:
Krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
20×24 cm es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A csokis tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. (szintén 20×24 cm-es lapokat)
A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és tűzhelyen állandó keverés mellett besűrítjük. Majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt péppel simára kikeverjük.
A lapokat a krémmel megkenjük.Alulra és felülre csokis lap kerül, középre piskóta.
A tetejére cukormázat készítünk.
A porcukorhoz adunk 2 evőkanál vizet, és addig keverjük amíg sűrű cukormázat kapunk. A tészta tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük.
Másnap szeletelhető.