Főoldal / Sertés ételek / Ragacsos sült oldalas

Ragacsos sült oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ragacsos sült oldalas

Ragacsos sült oldalas

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos sertésoldalas
  • 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dl ketchup
  • 8 ek méz
  • 15 szem bors
  • 1 csapott kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt oreganó
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 2 ek Worchester-szósz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst feldaraboljuk, és egy egész fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval, és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük.

A ketchupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oreganot, a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük.
A húsokat alaposan megkenjük a páclével, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
A húsokat a páclével együtt enyhén megolajozott tepsibe tesszük.

Az első 20 percben lefedve, majd kb. 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.

Ragacsos sült oldalas 4.00/5 (9 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére