Rákóczi túrós II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk.
A cukrot a 2 tojássárgájával, 1 kanál tejföllel, pici sóval, pici szódabikarbónával simára keverjük, és a lisztes morzsalékhoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Az egészet beletesszük egy tepsibe és kézzel belenyomkodjuk. (mivel nyújtani nehézkes)
A krém fent leírt összetevőit jó habosra kikeverjük, és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd beletesszük a tepsinket.
Amíg sül a tészta, a 4 tojásfehérjéből, a cukorral és a citromlével kemény habot verünk.
Ha a tészta már kb. 15-20 perce sül, kivesszük a tepsit a sütőből és ráöntjük a kemény habot a tetejére. Szépen elsimítjuk, majd a hőfokot mérsékelve még 2-3 percre visszatesszük a sütőbe.
A Rákóczi túróst kihűlve, kockákra vágva kínáljuk.