Rakott béles
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cérnametéltet sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrve, három tálba osztjuk el.
Az összekevert 15 dkg cukros, 1 csomag vaníliás cukros, darált mákkal összekeverjük, és félretesszük.
Második tölteléknek a túrót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, 1 tojást és a mazsolát összekeverjük a tésztával. Ezt is félretesszük.
Harmadik masszánkat pedig az üveg lekvárral összekeverjük, és félretesszük.
Majd egy 39×30 cm-es tepsit enyhén megolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
Erre teszünk egy réteg réteslapot, és a mákos masszánkat egyenletesen elsimítjuk rajta. Ismét réteslap következik, erre pedig a túrós masszát simítjuk el egyenletesen. Majd ismét réteslap következik, erre pedig a lekvárral jól összekevert masszát simítjuk egyenletesen, és befedjük a maradék réteslappal.
Az 1 tojást kissé felverjük, és ezzel kenjük meg a lap tetejét, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 250 fokon szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára szeleteljük, így tálaljuk.