Rakott burgonya
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást megfőzzük, és ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.A kolbászokat felszeleteljük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha langyosra hűlt lehúzzuk a héját. A meghámozott burgonyát felszeleteljük, és a felét olajozott tepsibe letesszük.Erre jön a karikázott főtt tojás, megsózzuk, borsozzuk majd folytatjuk a rétegezést a főzőkolbásszal, füstölt-kolbásszal. ( én tettem közé kis elősütött sonka, és szalámi végeket is)
Befedjük burgonyával, majd ugyan úgy járunk el ahogy az előbb: tojás, sózás, kolbász, stb. legfelülre burgonya kerüljön,ezt nyakon borítjuk tejföllel. A tetejére tesszük a bevagdosott szalonna szeleteket (lehet akár sonkát is tenni rá) majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Finom és laktató egytálétel!
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.