Rakott cukkini II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk leszárítjuk, és felszeleteljük.
A bulgurt fél liter forró sós vízben kb. 30 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
Az újhagymát, petrezselymet és a paradicsomot, felszeleteljük.
Kockára vágjuk a sajt felét, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk, a húst, ( ami csirke, pulyka, disznó stb….lehet ), az újhagymát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, és a bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tojással jól összekeverjük.
A formát kiolajozzuk, és alulra lerakunk egy réteg cukkinit. Rakunk rá a töltelékből amit ismét befedünk egy réteg szeletelt cukkinivel. Így folytatjuk a rétegezést amíg a hozzávalók tartanak. Felülre cukkini kerüljön.
Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.Mikor megsült a rakott cukkini,meghintjük reszelt sajttal, és vissza tesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tipp / megjegyzés:
A bulgur nem más mint nagy szemű előfőzött tört búza. Aki megkóstolja meg fogja szeretni.Húsok, zöldségek mellé is készíthető. Finomabb és egészségesebb mint a rizs.
Beküldő: Maja