Rakott káposzta darált hússal tejföllel sajttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom, a szalonnát kockára vágom.
Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménnyel, (aki akarja, locsolhat rá kevés ecetet), és 10 percig párolom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, és kifehéredésig pirítom, beleteszem egy keverőtálba.
A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá vegetát, felengedem vízzel, és félig megfőzöm. Hozzáadom a húshoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, és jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a káposzta felét, erre hús és rizs keverékét, aprított chili paprikát, majd a káposzta másik felét.
A káposztákra rakok babérlevelet. Majd bőségesen kanalazok rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel.
Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával.
Lefedem egy fóliával , és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 45 percig sütöm.
Végül leveszem róla a fóliát és aranybarnára sütöm grill fokozaton.
Tipp / megjegyzés:
Friss káposztából készült, savanyítottból télen szoktam.