Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húst kevés étolajon megdinszteljük. Ráreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnát adunk hozzá.
Egy másik edényben kevés olajon enyhén megpirítjuk a rizst, majd annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzzük annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.
A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha szükséges (akár többször is) átmossuk, majd vágódeszkán, kicsit megvágjuk, hogy szálai rövidebbek legyenek.
Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintünk, majd beleterítjük a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét. A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntjük, elsimítjuk rajta.
Erre terítjük a savanyú káposztát, majd lezárjuk a tejfölös mártás maradékával. Alufóliával lefedjük, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg a tejfölös mártás a tetején összeáll.
Ha megsült, meghintjük kevés őrölt pirospaprikával.
Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.