Rakott káposzta pulykahússal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát és a bacon szalonnát apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.
Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a fűszeres darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.A tetejét tejföllel megkenjük.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kiadós egytálétel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!