Rakott karfiol sonkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem és gyengén sós vízben puhára főzöm leszűrőm hagyom hogy csepegjen ki a leve.
Apróra vágom a sonkát, lereszelem a sajtot.
Egy jénai tálat kizsírozok és megszórom jól zsemlemorzsával. Belehelyezem a karfiolnak felét, majd ismét megszórom zsemlemorzsával. Rászórom a kukoricát, a darabolt sonkát(császárszalonnát ), és a sajtot ezt megismételem annyi különbséggel, hogy a tetejére nem teszem rá a sajtot(csak mikor majdnem kész).
Felverem a tojásokat a tejföllel, sózom-borsozom, és a karfiol tetejére öntöm.
150 fokon 45 percig sütöm, mielőtt készre sülne kiveszem és megszórom sajttal, visszateszem addig míg a sajt elolvad és kissé megpirul.
Jó étvágyat hozzá!